duminică, 23 martie 2008

The Simpsons Movie (Simpsonii - filmul)


Filmul The Simpsons este o comedie animata, bazata pe serialul de televiziune cu acelasi nume, care urmeaza sa apara in Romania, pe marile ecrane, la data de 27.07.2007. Serialul a fost difuzat 18 sezoane, avand 400 de episoade si a castigat numeroase premii, cum ar fi: Premiul Peabody, 23 de premii Emmy, precum si titlul de cel mai bun serial al secolului XX, acordat de ziarul Time.

In film, Homer Simpson trebuie sa salveze lumea de o catastrofa, pe care a provocat-o chiar el. Tragedia se intampla in Springfield, acolo unde porcul, noul animal de companie al lui Homer, in combinatie cu deseurile radioactive din oras, declanseaza o calamitate de neimaginat, terorizand intreaga localitate. Marge este infuriata de netrebniciile lui Homer, sentiment impartasit de altfel de toti locuitorii din Sprinfield.

Dezastrul provocat de Homer ajunge la urechile presedintelui SUA, Arnold Schwarzenegger, care, impreuna cu seful Agentiei de Protectie a Mediului, Russ Cargill, pun bazele unui plan de actiune.

The Simpsons este prezentat de Twentieth Century Fox, o productie Gracie Films, in regia lui David Silverman. Producatorii filmului sunt: James L. Brooks, Matt Groening, Mike Scully, Al Jean si Richard Sakai. Scenariul este realizat de James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, David Mirkin, Mike Reiss Ian Maxtone-Graham, George Meyer , Mike Scully, John Swartzwelder, Matt Selman si Jon Vitti. Vocile personajelor sunt interpretate de aceiasi actori din serial: Dan Castellaneta (Homer), Julie Kavner (Marge), Nancy Cartwright (Bart), Yeardley Smith (Lisa), Hank Azaria (Moe), Harry Shearer (dl Burns), Pamela Hayden (Milhouse), Tress MacNeille (Colin) si Albert Brooks (Russ Cargill).


Niciun comentariu: