duminică, 23 martie 2008

The Visitor


The Visitor vorbeste despre o lume in care sunt peste sase miliarde de oameni, dintre care nu-i nevoie decat de unul sa-ti schimbe viata.

Walter Vale, de saizeci si doi de ani, isi traieste viata ca si un somnambul. Pierzandu-si pasiunea pentru predat si scris, el umple golul incercand sa invete sa cante la pian. Cand colegiul sau il trimite la o conferinta in Manhattan, Walter afla cu stupoare ca o pereche de tineri s-au instalat in apartamentul sau. Victime a unei inselatorii imobiliare, Tarek, un barbat sirian, si Zainab, prietena lui senegaleza, nu au unde altundeva sa mearga. Walter accepta sovaielnic sederea cuplului in casa lui. Atins de bunatatea lui, Tarek, un muzician talentat, insista sa-l invete pe academician sa cante la toba africana. Ritmurile exuberante ale instrumentului il readuc la viata pe Walter si-i deschid ochii catre lumea vibranta a cluburilor locale de jazz. In timp ce prietenia dintre cei doi barbati devine din ce in ce mai profunda, diferentele de cultura, varsta si temperament dispar.

Dupa ce este oprit de politie in metrou, Tarek este arestat pentru ca nu are acte de cetatenie si se pregateste deportarea sa. Cum situatia devine disperata, Walter se gaseste in situatia de a-si ajuta noul sau prieten cu o pasiune pe care o credea de mult pierduta.

Atunci cand mama lui Tarek, Mouna, soseste pe neasteptate in cautarea fiului ei, totul se transforma intr-o poveste de dragoste. Si toate acestea datorita noilor sale cunostinte si a faptului ca Walter se trezeste din nou la viata si incepe sa vada lumea cu alti ochi.

The Visitor va necesita acordul parintilor pentru a putea fi vizionat de catre copiii sub 13 ani, urmand sa aiba premiera pe marile ecrane din Statele Unite pe data de 25 aprilie 2008.




Niciun comentariu: